Recept: Crème brûlée met speculaas

BEREIDINGSTIJD

15 min

KOOKTIJD

30 min

PORTIES

4

Ingrediënten

4 afgestreken eetlepels Blonde Cassonadesuiker

30 g Fijne Suiker van Tiense Suiker

80 g speculaas

50 cl volle melk

4 eierdooiers

Beschrijving

Klop de eierdooiers met de fijne korrelsuiker tot een bleek en schuimig mengsel.

Laat de verkruimelde speculaas op zacht vuur volledig smelten in de helft van de melk. Voeg de resterende melk toe, giet deze bereiding op de eieren en meng.

Verdeel over 4 kommetjes voor crème brûlée (of 4 soufflékommetjes). Zet ze in een grote ovenschaal en vul de schaal met warm water tot op ¾ hoogte van de kommetjes. Laat 30 min. bakken. Laat volledig afkoelen en zet enkele uren in de koelkast.

Bedek de crèmes net voor het serveren met een fijn laagje kandij cassonade en laat karameliseren met behulp van een gasbrander voor crème brûlée of onder de hete ovengrill (leg in dit geval ijsblokjes rond de kommetjes). Wacht 5 min. af en serveer.