Crème brûlée met speculaas

Recept

Bereidingstijd

10 min

Kooktijd

35 min

Porties

4

Ingrediënten

4 eetlepels Candico Kandij Cassonade Blond

30 g Fijne Suiker van Tiense Suiker

80 g speculaas

500 ml volle melk

4 eierdooiers

Beschrijving

Verwarm de oven voor op 150°C.

Klop de eierdooiers met de fijne suiker tot een licht en schuimig mengsel.

Doe de helft van de melk in een pan en verkruimel de speculaas erin. Laat de speculaas volledig smelten op een zacht vuur. Voeg de resterende melk toe. Giet deze bereiding al roerend bij de eieren en meng.

Verdeel over 4 kommetjes voor crème brûlée of 4 soufflékommetjes. Zet ze in een grote ovenschaal en vul de schaal met warm water tot op ¾ hoogte van de kommetjes.

Laat 30 minuten bakken. Laat volledig afkoelen en zet enkele uren in de koelkast. Bedek de crèmes net voor het serveren met een laagje kandij cassonade blond en laat karameliseren met behulp van een gasbrander voor crème brûlée of onder de hete ovengrill (leg in dit geval ijsblokjes rond de kommetjes). Wacht 5 minuten en serveer.

share:

Krijg je bij onze recepten een glimlach en al een beetje voorpret, schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief voor nog veel meer heerlijke inspiratie.