
Recept
Bereidingstijd
Kooktijd
Porties
450 ml volle room
1 vanillestokje
Snufje zout
4 eidooiers
130 g Candico Ruwe Rietsuiker + plus extra voor karamelliseren
30 ml vers sinaasappelsap
Zeste van 2 sinaasappels
Optioneel: gekonfijte sinaasappel schijfjes voor afwerking
Doe de room, het zout en de vanillezaadjes uit het vanillestokje in een steelpan en verwarm tot net onder het kookpunt (niet laten koken). Haal van het vuur.
Klop intussen in een kom de eidooiers met de Candico Ruwe Rietsuiker gedurende 2 minuten tot het mengsel licht en romig is.
Voeg het roommengsel langzaam toe aan het eidooiermengsel, terwijl je constant roert. Zeef dit mengsel en voeg de sinaasappelzeste en het sinaasappelsap toe. Meng tot gecombineerd.
Verwarm de oven voor op 165 °C. Plaats 4 ovenschaaltjes in een bakvorm. Giet kokend water in de bakvorm, zodat het water tot ongeveer halverwege de zijkanten van de schaaltjes komt. Verdeel het mengsel over de schaaltjes. Bak de crème brûlée 30 minuten, of tot de randen stevig zijn en het midden nog lichtjes wiebelt. Haal de schaaltjes uit het waterbad en laat ze 30 minuten afkoelen op een rooster. Koel ze daarna minimaal 4 uur in de koelkast.
Strooi vlak voor het serveren Candico Ruwe Rietsuiker over elke crème brûlée. Karamelliseer de suiker met een crème brûlée-brander tot een knapperige laag ontstaat. Serveer direct. Optioneel: werk af met gekonfijte sinaasappel schijfjes.
Scherm opgelicht houden
share
Krijg je bij onze recepten een glimlach en al een beetje voorpret, schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief voor nog veel meer heerlijke inspiratie.