Recept
Bereidingstijd
Kooktijd
Porties
Voor de blauwe bessen siroop:
250 g blauwe bessen (bevroren of vers)
Sap van 1 limoen
70 g Candico Kandij Cassonade Blond
50 ml water
Voor de panna cotta:
400 ml room
60 ml blauwe bessensiroop
35 g Fijne Bietsuiker van Tiense Suiker
15 g Candico Kandij Cassonade Blond
6 blaadjes gelatine
Voor afwerking: eetbare bloemetjes
Om de siroop te maken: doe de blauwe bessen, het limoensap, de Candico Kandij Cassonade Blond en het water in een pan. Breng aan de kook op middelhoog vuur en laat ongeveer 10 minuten sudderen terwijl je af en toe roert. Haal de pan van het vuur en laat de siroop een beetje afkoelen. Giet het mengsel door een fijne zeef om de bessenpulp te scheiden van de siroop. Bewaar de siroop in de koelkast indien je die niet meteen gebruikt.
Week de gelatineblaadjes in koud water volgens de instructies op de verpakking. Verwarm de room samen met de blauwe bessensiroop en suikers in een steelpan op laag vuur. Roer regelmatig om de suikers op te lossen. Laat niet koken. Haal de pan van het vuur en voeg de uitgeknepen gelatineblaadjes toe. Roer goed tot de gelatine volledig is opgelost.
Verdeel het panna cotta-mengsel over siliconenvormpjes of kleine dessertglaasjes. Zet de glaasjes of vormpjes minstens 6 uur in de koelkast om op te stijven. Zet de vormpjes voor het ontvormen best een paar seconden in heet water.
Serveer de panna cotta gegarneerd met extra blauwe bessensiroop en eetbare bloemetjes.
Scherm opgelicht houden
share
Krijg je bij onze recepten een glimlach en al een beetje voorpret, schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief voor nog veel meer heerlijke inspiratie.