Crème brûlée taart

Recept

Bereidingstijd

20min + 5u koeltijd

Kooktijd

1u25min

Porties

1 taart, ±8 pers

Ingrediënten

250 g bloem

20 g Zeer Fijne Suiker

¼ tl zout

125 g boter

1 ei

6 eierdooiers

150 g Candico Kandij Cassonade Blond

360 ml volle room

4 el Candico Ruwe Rietsuiker

Optioneel: eetbare rozen voor versiering

Beschrijving

Doe de bloem, zout en zeer fijne suiker in een kom. Snij de boter in blokjes en voeg toe aan de droge ingrediënten. Meng met een keukenrobot (of wrijf met je vingers de boter door het bloemmengsel tot het lijkt op fijne kruimels). Voeg het ei toe en kneed gedurende 2-3 minuten tot een samenhangend deeg. Wikkel het deeg in vershoudfolie en laat minstens 30 minuten rusten in de koelkast.

Rol het eerste deel van het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad tot het iets groter is dan de bakvorm. Rol het niet te dun uit. Bekleed de taartvorm door een lap deeg op de deegroller te rollen en het vervolgens voorzichtig over de bakvorm uit te rollen. Druk het deeg stevig aan in de hoekjes van de taartvorm en snij de overtollige randjes weg. Zorg zeker dat er geen scheurtjes in het deeg zitten om te voorkomen dat de vulling lekt. Zet de taartvorm met het deeg in de vriezer gedurende 30 minuten.

Verwarm de oven voor op 180°C.

Bak de taartbodem blind gedurende 20 minuten (bedek de bodem met bakpapier en vul met bakbonen of droge bonen). Haal de bonen eruit en bak opnieuw gedurende 10 minuten. Laat de taartbodem volledig afkoelen tot kamertemperatuur.

Maak de vulling: verwarm de volle room in een pan tot net onder het kookpunt en haal van het vuur.

Klop de eierdooiers samen met de Candico Kandij Cassonade Blond gedurende 3-4 minuten tot het mengsel heel licht en luchtig is. Giet langzaam de warme room bij de eierdooiers, terwijl je voortdurend roert.

Zet de oven op 140°C. Giet het mengsel in de voorgebakken taartbodem. Bak de taart in de voorverwarmde oven gedurende 30-40 minuten, of tot de vulling stevig is, maar nog wel een beetje wiebelig in het midden. Laat de taart volledig afkoelen tot kamertemperatuur en zet daarna tenminste 4 uur lang in de koelkast.

Bestrooi de afgekoelde taart royaal met Candico Ruwe Rietsuiker. Gebruik een keukenbrander om de suiker te karameliseren tot een mooie bruine laag. Zorg ervoor dat de suiker gelijkmatig smelt en een knapperige korst vormt.

Laat kort afkoelen en versier met eetbare rozen voor een mooie presentatie.

share:

Krijg je bij onze recepten een glimlach en al een beetje voorpret, schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief voor nog veel meer heerlijke inspiratie.