Koffie crème brûlée

Recept

Bereidingstijd

15 min

Kooktijd

70 min

Porties

4 pers

Ingrediënten

400 ml room

45 ml verse espresso

¼ tl zout

70 g Candico Ruwe Rietsuiker Bio + extra voor het karameliseren

5 eidooiers

Beschrijving

Verwarm de oven voor op 140°C.

Verhit de room, verse espresso en zout in een steelpan op middelhoog vuur tot het net begint te sudderen. Laat het niet koken.

Klop in een aparte kom de eierdooiers en Candico Ruwe Rietsuiker Bio samen tot het bleek en luchtig is.

Giet langzaam het hete roommengsel in het eierdooiermengsel, blijf kloppen om schiften te voorkomen. Zeef het mengsel door een fijne zeef en laat 10 minuten rusten.

Verdeel het crème brûlée-mengsel gelijkmatig over 4 ramekins. Plaats de ramekins in een diepe ovenschaal en vul de ovenschaal met water zodat het water tot halverwege de zijkanten van de ramekins komt.

Bak de crème brûlée gedurende 50-60 minuten. De crème brûlée is klaar als deze stevig is aan de randen, maar nog steeds licht wiebelig in het midden. (Let op, gebruik je lage ovenschaaltjes in plaats van ramekins, check de crème brûlée al na 30 minuten).

Haal de ramekins uit de ovenschaal en laat ze afkoelen tot kamertemperatuur. Bedek vervolgens met vershoudfolie en zet minstens 6 uur of een hele nacht in de koelkast.

Strooi wat Candico Ruwe Rietsuiker gelijkmatig op elke crème brûlée. Gebruik een koksbrander om de suiker te karameliseren tot er een goudbruine korst ontstaat. Laat een paar minuten staan en serveer.

Scherm opgelicht houden

share

Krijg je bij onze recepten een glimlach en al een beetje voorpret, schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief voor nog veel meer heerlijke inspiratie.