Klassieke crème brûlée

Recept

Bereidingstijd

20 min + 4,5u + koeltijd

Kooktijd

45 min

Porties

+/- 4 pers

Ingrediënten

50 g Tiense Fijne Suiker

4 eierendooiers

250 ml room

250 ml volle melk

1 vanillestokje

4 el Candico Ruwe Rietsuiker

Beschrijving

Verwarm de oven voor op 160°C.

Doe de fijne suiker en de eierdooiers in een kom en meng met een houten lepel tot het mengsel bleek en romig is.

Doe de room, volle melk en de zaadjes van het vanillestokje (laat het leeg vanillestokje meekoken voor nog meer vanillesmaak)  in een pannetje en verwarm op middelhoog vuur tot het net begint te koken. Haal het pannetje van het vuur en laat 10 minuten afkoelen. Giet gedeeltelijk bij het eiermengsel terwijl je voortdurend mengt. Blijf mengen tot het mengsel glad en goed gemengd is. Zeef het mengsel door een fijne zeef om eventuele klontjes te verwijderen.

Verdeel het mengsel gelijkmatig over de ramekins of ovenbestendige schaaltjes. Plaats de ramekins in een ovenschaal en giet het water erin tot halverwege de zijkanten van de ramekins.

Plaats de ovenschaal voorzichtig in de voorverwarmde oven en bak gedurende ongeveer 30-35 minuten. Laat de ramekins 30-40 minuten op kamertemperatuur komen en zet ze minstens 4 uur (of nog beter een nacht) in de koelkast om op te stijven.

Bestrooi het oppervlak van elke ramekin met een dun laagje van de Candico Ruwe Rietsuiker. Gebruik een gasbrander om de suiker te karameliseren. Serveer meteen.

share:

Krijg je bij onze recepten een glimlach en al een beetje voorpret, schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief voor nog veel meer heerlijke inspiratie.