Pulled pork

Recept

Bereidingstijd

15 min

Kooktijd

5 u

Porties

6

Ingrediënten

1,5 kg spiering zonder been

50 g paprikapoeder

15 g gerookt paprikapoeder

50 g Candico Kandij Cassonade Blonde

3 el zout

1,5 el selderijzout

1,5 el gemalen peper

2 el uienpoeder

2 el knoflookpoeder

5 el BBQ-saus van goede kwaliteit

Beschrijving

Verwarm de oven voor op 140°C.

Doe het paprikapoeder, gerookte paprikapoeder, kandij cassonade blonde, zout, selderijzout, peper, uienpoeder en knoflookpoeder in een kom en meng goed door elkaar.

Wrijf het stuk vlees royaal in met het kruidenmengsel. Leg het in een ovenschaal en bak gedurende 3u in de oven. Pak het vlees daarna in aluminiumfolie in en bak het nog 2u verder op dezelfde temperatuur. Haal het stuk vlees uit de oven en laat ingepakt minimum een half uurtje rusten.

Haal het stuk vlees uit de aluminiumfolie, leg het in een ruime ovenschaal en trek het met twee vorken uit elkaar tot lange draden. Meng met de BBQ-saus en serveer op een broodje met koolsla.

share:

Krijg je bij onze recepten een glimlach en al een beetje voorpret, schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief voor nog veel meer heerlijke inspiratie.