
Recept
Bereidingstijd
Kooktijd
Porties
135 ml plantaardige olie
3 eieren, op kamertemperatuur
90 g ongezoete appelmoes
220 g Candico Kandij Cassonade Blond
225 g geraspte wortelen
190 g bloem
1 el bakpoeder
1 tl kaneel
0,5 tl natriumcarbonaat
Voor het glazuur:
160 g roomkaas, op kamertemperatuur
60 g zachte boter
150 g Tiense Bloemsuiker, gezeefd
50 g Candico Kandij Cassonade Blond
Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed een cake bakvorm met bakpapier.
Meng de olie, eieren, appelmoes en Candico Kandij Cassonade Blond samen tot een glad geheel. Voeg de geraspte wortelen toe aan de natte ingrediënten en meng kort samen.
Meng de bloem, bakpoeder, baksoda en kaneel in een andere kom. Voeg de natte ingrediënten toe aan de droge ingrediënten en meng tot net gecombineerd.
Giet het cakebeslag gelijkmatig in de voorbereide cakevorm. Bak gedurende 50 minuten. De cake is klaar als een tandenstoker die in het midden wordt gestoken er schoon uitkomt. Bedek de cake met aluminiumfolie als je denkt dat hij te snel bruin wordt. Laat de cake volledig afkoelen.
Om glazuur te maken: doe de roomkaas, zachte boter en bloemsuiker in een kom en klop met een garde of mixer tot glad glazuur. Voeg de Candico Kandij Cassonade Blond toe en klop nog gedurende 3-4 minuten tot de suiker goed is opgenomen in het glazuur.
Doe het glazuur bovenop de cake. Bewaar de cake met glazuur in de koelkast.
Scherm opgelicht houden
share
Krijg je bij onze recepten een glimlach en al een beetje voorpret, schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief voor nog veel meer heerlijke inspiratie.