Recept
Bereidingstijd
Kooktijd
Porties
2 sinaasappels, bio
120 g bloem
100 g amandelmeel
200 g Candico Kandij Cassonade Blond
120ml plantaardige olie
2 eieren
2 theelepels bakpoeder
1/2 theelepel zout
Voor de afwerking: plakjes sinaasappel, munt
Was de sinaasappels grondig en doe ze in een pan met water. Breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat ongeveer 1 uur sudderen tot de sinaasappels zacht zijn. Giet af en laat afkoelen.
Snij de afgekoelde sinaasappels in kwartjes en verwijder eventuele zaadjes. Doe de kwartjes (inclusief de schil) in een keukenmachine of blender en mix tot een gladde massa.
Klop in een grote mengkom de plantaardige olie, eieren en Candico Kandij Cassonade Blond tot een glad mengsel. Voeg de sinaasappelpuree toe en meng goed door elkaar.
Meng in een aparte kom de bloem, bakpoeder en zout. Voeg de natte ingrediënten toe en roer tot alles net gemengd is.
Verwarm de oven voor op 180°C. Vet de bodem en zijkanten van een ronde bakvorm in en plaats vervolgens een vel bakpapier op de bodem.
Giet het beslag in de voorbereide bakvorm en strijk de bovenkant glad met een spatel. Bak in de voorverwarmde oven gedurende 35-40 minuten of tot een tandenstoker die in het midden is gestoken er schoon uitkomt. Haal de cake uit de oven en laat 10 minuten in de vorm afkoelen voordat je deze op een rooster plaatst om volledig af te koelen.
Garneer met sinaasappelplakjes en munt.
Scherm opgelicht houden
share
Krijg je bij onze recepten een glimlach en al een beetje voorpret, schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief voor nog veel meer heerlijke inspiratie.