Recept
Bereidingstijd
Kooktijd
Porties
Voor het deeg:
100 g boter, gesmolten
190 ml volle melk, op kamertemperatuur + extra om te bestrijken
500 g gezeefde bloem
11 g instant gist
65 g Candico Ruwe Rietsuiker
1/2 tl zout
2 eieren, op kamertemperatuur
Voor de vulling:
100 g heel zachte boter
100 g Candico Kandij Cassonade Bruin
30 g cacaopoeder
Voor het glazuur:
40 g water
40 g Candico Ruwe Rietsuiker
Smelt de boter in een pan of microgolfoven en roer de melk erdoor. Laat afkoelen tot lauwwarm.
Doe de bloem, gist, Candico Ruwe Rietsuiker en zout in een kom. Meng samen. Voeg de eieren en het melk-botermengsel toe en kneed in een mixer tot het deeg glad en elastisch is, ongeveer 8-10 minuten.
Doe het deeg in een licht ingevette kom, dek af met een schone doek of vershoudfolie, en laat 2 uur rijzen op een warme plek tot het in volume is verdubbeld.
Meng de boter, bruine suiker en cacaopoeder in een kom. Roer goed tot een smeuïge pasta.
Haal het deeg uit de kom en leg op een licht bebloemd oppervlak. Rol uit tot een rechthoek van ongeveer 30×40 cm. Verspreid de vulling gelijkmatig tot de randen over het deeg. Rol strak op vanaf de lange kant, zodat je een lange rol hebt. Snij de rol met een scherp mes in de lengte doormidden zodat je twee lange stroken krijgt met de vulling naar boven gericht. Vlecht deze stroken in elkaar en vorm een krans op een met bakpapier beklede bakplaat. Dek de krans af met een doek en laat 30-45 minuten rijzen, tot deze bijna verdubbeld is. Bestrijk met een beetje melk.
Verwarm de oven voor op 180°C en bak de cake 25-30 minuten of tot deze goudbruin is.
Terwijl de cake bakt, verwarm het water en de rietsuiker in een klein pannetje op middelhoog vuur tot de suiker opgelost is en zet opzij. Haal de cake uit de oven en bestrijk deze royaal met het warme suikerglazuur. Dit zorgt voor een mooie glans en houdt de cake vochtig. Laat afkoelen en bind een decoratieve strik rond de krans voor een feestelijke presentatie.
Scherm opgelicht houden
share
Krijg je bij onze recepten een glimlach en al een beetje voorpret, schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief voor nog veel meer heerlijke inspiratie.