Recept
Bereidingstijd
Kooktijd
Porties
200 g boter, op kamertemperatuur + extra voor de bakvorm
150 g Candico Kandij Cassonade Blond
2 el Candico Ruwe Rietsuiker
100 g tahini
4 eieren, op kamertemperatuur
1 tl vanille-extract
200 g patisserie bloem
2 tl bakpoeder
1/2 theelepel zout
2 el witte sesamzaadjes, geroosterd
2 el zwarte sesamzaadjes, geroosterd
Verwarm de oven voor op 175°C. Vet een cakevorm in met boter en besprenkel met Candico Ruwe Rietsuiker.
Klop de boter en Candico Kandij Cassonade Blond samen in een grote kom met een elektrische mixer tot het mengsel licht en luchtig is, ongeveer 3 minuten. Voeg de tahini toe en mix tot deze goed opgenomen is. Voeg de eieren één voor één toe en mix goed na elk ei. Voeg het vanille-extract toe en mix opnieuw.
Zeef en meng de bloem, bakpoeder en zout samen in een afzonderlijke kom. Voeg de droge ingrediënten toe aan het natte mengsel. Meng tot alles net is gecombineerd. Vouw de geroosterde sesamzaadjes door het beslag.
Giet het beslag in de voorbereide cakevorm en strijk de bovenkant glad. Bak de cake in de voorverwarmde oven gedurende 50-60 minuten of tot een satéprikker die je in het midden steekt er schoon uitkomt.
Laat de cake 10 minuten in de vorm rusten en haal hem vervolgens uit de vorm om volledig af te koelen op een rooster.
Scherm opgelicht houden
share
Krijg je bij onze recepten een glimlach en al een beetje voorpret, schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief voor nog veel meer heerlijke inspiratie.