Recept
Bereidingstijd
Kooktijd
Porties
1 vel bladerdeeg
170 g boter
150 g Candico Kandij Cassonade Blond
170 g amandelmeel
2 eieren
1 eidooier
1 tl amandelextract
1 tl vanille-extract
50 g amandelschilfers
Maak de vulling: smelt de boter en laat deze iets afkoelen. Meng de boter met de Candico Kandij Cassonade Blond, amandelmeel, 2 eieren, amandelextract en vanille-extract tot een gladde massa. Zet het mengsel 30 minuten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 210°C. Meng de eidooier met een beetje water en bestrijk het rechthoekige vel bladerdeeg van ongeveer 20 x 25 cm. Bak dit ongeveer 13-15 minuten in een voorverwarmde oven, tot het gerezen en goudbruin is.
Laat het bladerdeeg iets afkoelen en snij horizontaal doormidden om te vullen.
Verlaag de oventemperatuur naar 170°C.
Verdeel driekwart van de vulling over de onderste helft van het bladerdeeg. Leg de bovenste helft er weer op en bestrijk de bovenkant voorzichtig met de resterende vulling. Omdat bladerdeeg heel delicaat is, is het aangeraden om hiervoor een spuitzak te gebruiken.
Bestrooi royaal met amandelschilfers en bak gedurende 20 minuten tot de amandelen goudbruin zijn.
Scherm opgelicht houden
share
Krijg je bij onze recepten een glimlach en al een beetje voorpret, schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief voor nog veel meer heerlijke inspiratie.