Recept
Bereidingstijd
Kooktijd
Porties
Voor de vulling:
6 rijpe nectarines, ontpit en in partjes gesneden
50 g Candico Kandij Cassonade Blond
2 el maïzena
1/2 tl kaneelpoeder
Snuifje zout
Voor het deeg:
150 g bloem
50 g Candico Kandij Cassonade Blond
1 tl bakpoeder
Snuifje zout
85 g koude boter, in blokjes gesneden
60 ml melk
Verwarm de oven voor op 180°C.
Doe de nectarines in een kom. Voeg de Candico Kandij Cassonade Blond, maïzena en een snuifje zout toe. Meng voorzichtig door elkaar.
Vet een ovenschaal lichtjes in met boter of bakspray. Verdeel het nectarine-mengsel gelijkmatig in de schaal.
Meng de bloem, Candico Kandij Cassonade Blonde, bakpoeder en zout in een andere kom. Voeg de koude boterblokjes toe en wrijf deze met je vingertoppen door de droge ingrediënten tot het mengsel op fijne kruimels lijkt. Voeg geleidelijk de melk toe en roer tot een deeg ontstaat. Het deeg hoeft niet helemaal glad te zijn.
Verdeel het deeg gelijkmatig over de nectarines in de ovenschaal.
Plaats de ovenschaal in de voorverwarmde oven en bak de cobbler gedurende 30-35 minuten, of tot het deeg goudbruin is.
Haal de cobbler uit de oven en laat een paar minuten afkoelen voordat je het serveert. Serveertip: serveer met clotted cream of vanille ijs.
Scherm opgelicht houden
share
Krijg je bij onze recepten een glimlach en al een beetje voorpret, schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief voor nog veel meer heerlijke inspiratie.