Sticky pecan buns

Recept

Bereidingstijd

30 min + 1u40 rijzen

Kooktijd

25 min

Porties

8 grote buns

Ingrediënten

Voor het deeg:

  • 360 ml melk, lauw maar niet heet (rond 40°C)
  • 9 g instant droge gist
  • 60 g Fijne Bietsuiker van Tiense Suiker
  • 520 g pattiseriebloem
  • 1 tl zout
  • 60 g heel zachte boter

 

Voor de vulling:

  • 120 g Candico Kandij Cassonade Blond
  • 40 g boter
  • 1 tl kaneel

 

Voor de sticky saus met pecannoten:

  • 150 g Candico Kandij Cassonade Blond
  • 90 g boter
  • 60 ml room
  • ½ tl kaneel
  • ¼ tl zout
  • 150 g pecannoten

Beschrijving

Voeg de gist en 1 tl fijne bietsuiker toe aan de lauwe melk. Meng en laat 5 minuten rusten.

Doe de bloem, zout en bietfijne suiker in een kom van een keukenmachine. Giet het gistmengsel bij de droge ingrediënten en kneed met een deeghaak tot het goed gemengd is. Voeg de zachte boter toe, 1 eetlepel per keer, terwijl de mixer op lage snelheid draait. Kneed op lage snelheid gedurende 5 minuten. Het deeg mag niet aan de zijkanten van de kom blijven plakken (mag wel aan de onderkant plakken). Als het deeg aan de zijkanten van de kom blijft plakken, voeg dan lepel voor lepel bloem toe tot dit niet meer gebeurt.

Vorm het deeg met bebloemde handen tot een bal en leg het in een bebloemde kom. Bedek met een schone keukenhanddoek en laat 1 uur op een warme plaats rijzen.

Maak ondertussen de sticky saus. Doe alle ingrediënten, behalve de pecannoten, in een sauspan en verhit op laag vuur tot de suiker is opgelost. Giet de saus in een bakvorm en bestrooi met de pecannoten.

Stort het deeg uit op een met bloem bestoven oppervlak. Rol uit tot een rechthoek van 25×50 cm. Smeer de gesmolten boter over het deeg. Meng de Candico Kandij Cassonade Blond met kaneel en strooi de suiker op het deeg, helemaal tot aan de randen.

Rol strak op en snij in 8 stukken. Plaats de sticky buns in de bakvorm maar zorg dat er plaats is tussen de buns. Bedek de bakvorm en laat de buns rijzen op een warme plek gedurende 30-40 minuten.

Verwarm de oven voor op 180°C. Plaats de bakvorm in de oven en bak gedurende 20-25 minuten. Haal uit de oven en laat 15 minuten rusten. Keer de bakvorm om op een koelrooster bekleed met bakpapier.

Scherm opgelicht houden

share

Krijg je bij onze recepten een glimlach en al een beetje voorpret, schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief voor nog veel meer heerlijke inspiratie.