
Recept
Bereidingstijd
Kooktijd
Porties
Voor het beslag:
240 g bloem
2 tl bakpoeder
½ tl natriumbicarbonaat
½ tl zout
150 g Candico Kandij Cassonade Blond
170 g volle yoghurt of skyr
100 g boter, gesmolten
2 eieren
1 tl vanille-extract
Voor de appels:
2 middelgrote appels, geschild en in kleine blokjes
2 el boter
2 el Candico Kandij Cassonade Blond
Voor de crumble topping:
60 g bloem
60 g koude boter, in blokjes
60 Candico Kandij Cassonade Blond
30 g havermout
½ tl kaneel
Verwarm de oven voor op 180°C (boven-/onderwarmte) en zet een muffin bakvorm klaar met 12 papiertjes.
Muffinbeslag: meng in een kom de bloem, het bakpoeder, het natriumbicarbonaat en het zout. Klop in een andere kom de Candico Kandij Cassonade Blond, yoghurt, gesmolten boter, eieren en vanille-extract los. Voeg de droge mix toe aan de natte mix en meng kort. Vul de muffinbakjes tot ¾ met beslag.
Appelvulling: Bak de appelblokjes in boter tot ze zacht zijn (ca. 5 minuten). Voeg de Candico Kandij Cassonade Blond toe en laat nog 1-2 minuten karamelliseren. Verdeel de appelstukjes over de muffins en druk ze zachtjes in het deeg.
Crumble: Meng de bloem, Candico Kandij Cassonade Blond, kaneel en havermout. Voeg de koude boter toe en wrijf met je vingers tot kruimelig. Verdeel de crumble royaal over de muffins.
Bak de muffins 22–25 minuten, tot een satéprikker er schoon uitkomt. Laat iets afkoelen en serveer lauwwarm of op kamertemperatuur.
Scherm opgelicht houden
share
Krijg je bij onze recepten een glimlach en al een beetje voorpret, schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief voor nog veel meer heerlijke inspiratie.