Recept
Bereidingstijd
Kooktijd
Porties
Deeg:
290 g bloem voor wit brood
1,5 tl instant gist
120 ml karnemelk, op kamertemperatuur
30 g boter, gesmolten
40 g Candico Ruwe Rietsuiker
½ tl zout
1 ei
Vulling:
3 appels
120 g Candico Kandij Cassonade Bruin
1 tl citroensap
1 tl kaneel
30 g boter, heel zacht
Glazuur:
60 g roomkaas, op kamertemperatuur
60 g Bloemsuiker van Tiense
Apple pie cinnamon rolls/Appeltaart kaneelbroodjes
Schil de appels, verwijder het klokhuis en snij in heel kleine blokjes. Verhit de blokjes appel in een kleine steelpan met citroensap, Candico Kandij Cassonade Bruin en kaneel op middelhoog vuur tot de appel zacht is (ongeveer 8-10 minuten). Laat volledig afkoelen.
Meng in een grote kom de bloem, instant gist, Candico Ruwe Rietsuiker en zout. Voeg de gesmolten boter, het ei en de karnemelk toe aan de droge ingrediënten. Meng alles goed door elkaar tot er een deeg ontstaat. Kneed het deeg gedurende 5-7 minuten tot het glad en elastisch is. Als het deeg te plakkerig is, voeg dan beetje bij beetje extra bloem toe. Plaats het deeg in een ingevette kom, dek af met een schone theedoek en laat 1,5 uur rijzen of tot het in omvang verdubbeld is.
Druk het deeg na het rijzen in en rol het uit op een met bloem bestoven oppervlak tot een rechthoek van ongeveer 25 x 30 cm. Smeer de zachte boter gelijkmatig over het deeg en verdeel daarna de afgekoelde appelvulling erover. Rol het deeg strak op vanaf de lange kant en snijd het in 6 gelijke stukken. Plaats de broodjes in een met boter ingevette ovenschaal, dek af en laat ze nog 30 minuten rijzen. Verwarm de oven voor op 180°C. Bak de kaneelbroodjes gedurende 20-25 minuten of tot ze goudbruin zijn.
Klop de roomkaas en bloemsuiker door elkaar tot glad glazuur. Smeer het glazuur erover zodra de kaneelbroodjes uit de oven komen en iets zijn afgekoeld.
Scherm opgelicht houden
share
Krijg je bij onze recepten een glimlach en al een beetje voorpret, schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief voor nog veel meer heerlijke inspiratie.