Recept
Bereidingstijd
Kooktijd
Porties
Voor het deeg:
500 g bloem voor wit brood
1 eetlepel instant gist
¼ tl zout
100 g Tiense Zeer Fijne Suiker
90 g boter, gesmolten en afgekoeld
90 ml karnemelk, op kamertemperatuur
65 ml volle melk
2 eieren, op kamertemperatuur
Voor de vulling:
50 g gesmolten boter
80 g Candico Kandij Cassonade Blond
1 el kaneel
Optioneel: glazuur
Doe de bloem, instant gist, zout en suiker in een kom. Voeg de gesmolten boter, karnemelk, volle melk en eieren toe. Kneed in een keukenmachine met een deeghaak gedurende 5 minuten tot een soepel deeg. Kleeft het deeg aan de randen van de mengbeker, voeg dan per keer 1 eetlepel van de bloem toe tot het deeg niet meer kleeft.
Leg het deeg in een ingevette kom en dek af met een keukendoek of vershoudfolie. Laat 2 uur rusten op een warme plaats. Haal uit de kom en leg op een met bloem bestoven werkblad. Rol het deeg uit tot een lap van ongeveer 50 x 40 cm.
Besmeer het deeg eerst met gesmolten boter. Meng Candico Kandij Cassonade Blond en kaneel om kaneelsuiker te maken en verspreid dit gelijkmatig over het deeg. Snij het deeg in 8 repen en rol elke reep strak op.
Besmeer een bakplaat met boter, doe het bakpapier erop en bestrijk het bakpapier weer met boter. Leg de rolletjes op de bakplaat en dek af met een keukendoek of vershoudfolie. Laat 1,5u rusten op een warme plaats.
Verwarm de oven voor op 190°C en bak de kaneelbroodjes gedurende 18 minuten.
Werk af met glazuur (optioneel) en geniet ervan warm of afgekoeld!
Tip: je kan de klassieke glazuur gebruiken maar deze buns zijn ook lekker met een roomkaasglazuur. Die maak je door 120 g roomkaas te mengen met 120 g bloemsuiker en 2 el melk.
Scherm opgelicht houden
share
Krijg je bij onze recepten een glimlach en al een beetje voorpret, schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief voor nog veel meer heerlijke inspiratie.