
Recept
Bereidingstijd
Kooktijd
Porties
Voor de cupcakes:
150 g boter, op kamertemperatuur
200 g Candico Kandij Cassonade Donker
3 eieren
200 g donkere chocolade, gesmolten
250 g bieten, gekookt en gepureerd
200 g zelfrijzende bloem, gezeefd
10 g cacaopoeder, gezeefd
Voor de frosting:
600 g Tiense bloemsuiker
250 g boter, zacht
2 el bieten, gekookt en gepureerd
Chocolade-bieten cupcakes met bietenfrosting
Verwarm de oven voor op 180°C.
Smelt de fijngehakte chocolade au bain-marie of in de magnetron. Laat iets afkoelen.
Doe de boter samen met de Candico Kandij Cassonade Donker in een kom en mix gedurende 2-3 minuten tot een luchtig mengsel. Voeg de eieren toe en mix goed. Voeg de gesmolten chocolade toe en meng goed. Voeg de bietenpuree toe aan het mengsel en roer tot alles goed gemengd is. Voeg het zelfrijzend bakmeel en cacaopoeder toe en roer tot alles net gemengd is.
Plaats cupcakevormpjes in een muffinbakblik. Verdeel het beslag gelijkmatig over de cupcakevormpjes, vul tot 2/3 vol. Bak de cupcakes in de voorverwarmde oven gedurende 35 minuten, of tot een tandenstoker er schoon uitkomt wanneer deze in het midden van een cupcake wordt gestoken. Bak je kleine cupcakes, check na 18-20 minuten of ze gaar zijn. Laat volledig afkoelen op een rooster.
Om frosting te maken, doe de zachte boter in een kom en klop tot deze licht en luchtig is. Voeg geleidelijk de poedersuiker toe en klop tot een gladde massa. Voeg de bietenpuree toe aan de frosting en mix goed. Breng de frosting aan op de afgekoelde cupcakes met behulp van een spuitzak.
Scherm opgelicht houden
share
Krijg je bij onze recepten een glimlach en al een beetje voorpret, schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief voor nog veel meer heerlijke inspiratie.