Chocolade-bieten cupcakes

Recept

Bereidingstijd

25 min

Kooktijd

35 min

Porties

+/- 9 grote of 15 kleine cupcakes

Ingrediënten

Voor de cupcakes:

150 g boter, op kamertemperatuur

200 g Candico Kandij Cassonade Donker

3 eieren

200 g donkere chocolade, gesmolten

250 g bieten, gekookt en gepureerd

200 g zelfrijzende bloem, gezeefd

10 g cacaopoeder, gezeefd

 

Voor de frosting:

600 g Tiense bloemsuiker

250 g boter, zacht

2 el bieten, gekookt en gepureerd

Beschrijving

Chocolade-bieten cupcakes met bietenfrosting

Verwarm de oven voor op 180°C.

Smelt de fijngehakte chocolade au bain-marie of in de magnetron. Laat iets afkoelen.

Doe de boter samen met de Candico Kandij Cassonade Donker in een kom en mix gedurende 2-3 minuten tot een luchtig mengsel. Voeg de eieren toe en mix goed. Voeg de gesmolten chocolade toe en meng goed. Voeg de bietenpuree toe aan het mengsel en roer tot alles goed gemengd is. Voeg het zelfrijzend bakmeel en cacaopoeder toe en roer tot alles net gemengd is.

Plaats cupcakevormpjes in een muffinbakblik. Verdeel het beslag gelijkmatig over de cupcakevormpjes, vul tot 2/3 vol. Bak de cupcakes in de voorverwarmde oven gedurende 35 minuten, of tot een tandenstoker er schoon uitkomt wanneer deze in het midden van een cupcake wordt gestoken. Bak je kleine cupcakes, check na 18-20 minuten of ze gaar zijn. Laat volledig afkoelen op een rooster.

Om frosting te maken, doe de zachte boter in een kom en klop tot deze licht en luchtig is. Voeg geleidelijk de poedersuiker toe en klop tot een gladde massa. Voeg de bietenpuree toe aan de frosting en mix goed. Breng de frosting aan op de afgekoelde cupcakes met behulp van een spuitzak.

Scherm opgelicht houden

share

Krijg je bij onze recepten een glimlach en al een beetje voorpret, schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief voor nog veel meer heerlijke inspiratie.