Chocolademelk met sinaasappel

Recept

Bereidingstijd

5 min

Kooktijd

10 min

Porties

2 pers

Ingrediënten

400 ml volle melk (of plantaardig alternatief)

Schil van ½ sinaasappel

Sap van ½ sinaasappel

½ tl vanille-extract

2 el Candico Kandij Cassonade Bruin

130 g pure chocolade, in stukjes

50 ml opklopbare room (of plantaardig alternatief)

Beschrijving

Doe de melk in een steelpan, voeg de sinaasappelschil, sinaasappelsap, Candico Kandij Cassonade Bruin en vanille-extract toe en verwarm tot de melk heet is maar niet kookt. Zeef het mengsel om de sinaasappelschil te verwijderen. Voeg de chocolade toe en roer tot de chocolade volledig is gesmolten en het mengsel glad is.

Klop ondertussen de room tot zachte pieken. Schenk de warme chocolademelk in mokken, garneer met slagroom en eventueel een beetje chocolade en een stukje sinaasappel.

Scherm opgelicht houden

share

Krijg je bij onze recepten een glimlach en al een beetje voorpret, schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief voor nog veel meer heerlijke inspiratie.