Notenpasta met koffie en chocolade

Recept

Bereidingstijd

25 min

Kooktijd

12 min

Porties

1 potje

Ingrediënten

200 g noten (zoals pinda’s, amandelen, hazelnoten zonder vlies, cashewnoten)

50 g pure chocolade, gesmolten

1 eetlepel gemalen koffie

1 tl vanille-extract

Snuifje zout

30 g Candico Kandij Cassonade Bruin

Beschrijving

Verwarm de oven voor op 180°C. Verspreid de noten gelijkmatig op een met bakpapier bekleedde bakplaat en rooster ze gedurende 10-12 minuten of tot ze lichtbruin en geurig zijn. Laat 5 minuten afkoelen.

Doe de geroosterde noten in een keukenmachine en maal ze eerst tot een grof poeder. Ga door met malen van de noten, maar stop af en toe om de zijkanten van de kom schoon te schrapen. Hierdoor worden alle noten gelijkmatig fijn gemalen. Naarmate de noten verder worden gemalen, beginnen ze hun natuurlijke oliën vrij te geven. Op dit punt verandert de textuur en worden de noten smeerbaar. Blijf mengen tot het mengsel een gladde en romige textuur heeft. Dit kan enkele minuten duren, dus wees geduldig.

Voeg de gesmolten chocolade, gemalen koffie, vanille-extract, snuifje zout en Candico Kandij Cassonade Bruin toe aan de notenpasta. Meng alle ingrediënten goed tot een gladde en romige consistentie is bereikt. Doe de notenpasta in een luchtdichte pot en bewaar deze in de koelkast. De notenpasta kan je zo 2-3 weken bewaren.

share:

Krijg je bij onze recepten een glimlach en al een beetje voorpret, schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief voor nog veel meer heerlijke inspiratie.