Chocolade bommetjes

Recept

Bereidingstijd

40 min

Kooktijd

30 min

Porties

8 pers

Ingrediënten

Voor de chocoladeschelpen:

300 g donkere chocolade, fijngehakt

 

Voor de chocolade mousse:

3 eierdooiers

50 g Candico Kandij Cassonade Bruin

335 ml opklopbare room

Een snuifje zeezout

150 g donkere chocolade, fijngehakt

 

Voor de brownies:

100 g donkere chocolade, fijngehakt

75 g ongezouten boter

100 g Candico Kandij Cassonade Bruin

2 eieren

75 g bloem

15 g cacaopoeder

Beschrijving

Plaats de siliconen halve bolvormen op een platte bakplaat. Smelt de chocolade au bain-marie. Gebruik een lepel om voorzichtig een deel van de gesmolten chocolade in elke siliconen halve bolvorm te gieten. Verdeel met de achterkant van de lepel de chocolade gelijkmatig, waarbij de zijwanden van de vorm goed bedekt worden. Herhaal dit proces totdat alle vormen gevuld zijn met een dunne en gelijkmatige laag chocolade. Laat de chocolade op natuurlijke wijze uitharden op kamertemperatuur.

Voor de chocolademousse: Klop de eierdooiers en Candico Kandij Cassonade Bruin tot een lichtkleurig en dik mengsel. Verwarm 135 ml room maar laat niet koken. Voeg dit al roerend geleidelijk toe aan het suiker-eimengsel. Plaats alles vervolgens terug in de pan en laat op middelhoog vuur dikker worden (dit duurt ongeveer 5 minuten). Haal van het vuur en voeg de fijngehakte chocolade toe. Laat 5 minuten staan en roer dan de chocolade glad. Laat het mengsel 30 minuten afkoelen, waarbij je het twee keer roert.

Klop de overgebleven room op en voeg het afgekoelde chocolademengsel toe. Meng tot chocolademousse. Doe in een spuitzak met een ronde spuitmond. Spuit de chocolademousse in het midden van elke halve chocoladebol maar laat ongeveer 0,5 cm ruimte aan de bovenkant over voor de brownies.

Voor de brownies: Verwarm de oven voor op 180°C. Smelt de chocolade en boter samen au bain-marie en roer tot een glad mengsel. Voeg de Candico Kandij Cassonade Bruin toe en roer goed tot de suiker volledig is opgenomen. Voeg de eieren één voor één toe, roer goed na elke toevoeging. Zeef de bloem, cacaopoeder en een snuifje zout boven het chocolademengsel. Meng tot alles net is gecombineerd. Giet het beslag in een met bakpapier beklede bakplaat en strijk glad. Bak de brownies in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 20 minuten of tot een tandenstoker er schoon uitkomt. Laat volledig afkoelen. Haal uit de vorm en snij met een koekjesuitsteker rondjes die wat kleiner zijn dan de halve bollen. Snij de rondjes doormidden zodat je rondje ongeveer 0.5 cm dik is.

Plaats het brownierondje bovenop de chocolademousse in elke gevulde halve bol. Zet de bommetjes minimum 3u in de koelkast.

Haal de bommetjes uit de siliconenvorm voor het serveren.

Scherm opgelicht houden

share

Krijg je bij onze recepten een glimlach en al een beetje voorpret, schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief voor nog veel meer heerlijke inspiratie.