Recept
Bereidingstijd
Kooktijd
Porties
2 kg mosselen
20 g boter
2 teentjes knoflook, geperst
1 stukje gember van 2,5cm, fijngeraspt
1 el rode currypasta
400 ml kokosmelk
1 el Candico Ruwe Rietsuiker
Sap van 1 limoen
1 el Thaise vissaus
Voor de afwerking:
Verse korianderblaadjes
4 lente-uitjes, fijngehakt
Spoel de mosselen goed onder ijskoud water en verwijder mosselen met een gebroken schelp.
Smelt de boter in een grote kookpot en voeg de knoflook en gember toe, laat 1 minuut garen op middelhoog vuur. Voeg 2 el van de kokosmelk en de currypasta toe, meng goed met een garde tot de currypasta helemaal opgelost is. Laat 2 minuten verder garen op middelhoog vuur en voeg dan de resterende kokosmelk toe. Breng aan de kook en voeg de mosselen toe. Kook de mosselen een 5-tal minuten op hoog vuur.
Giet het kookvocht in een sauspan en voeg hierbij de Candico Ruwe Rietsuiker, limoensap en vissaus toe. Roer tot de suiker helemaal opgelost is en breng aan de kook. Haal het van het vuur zodra het kookt.
Serveer de mosselen in een diep bord en overgiet ze met de saus. Werk af met de lente-ui en koriander.
Tip: Serveer met rijst.
Scherm opgelicht houden
share
Krijg je bij onze recepten een glimlach en al een beetje voorpret, schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief voor nog veel meer heerlijke inspiratie.