
Recept
Bereidingstijd
Kooktijd
Porties
600 g rauwe scampi
Sap en rasp van 1 biologische limoen
3 el olijfolie
2 rode uien, fijngesnipperd
3 teentjes knoflook, geperst
1 rode chilipeper, fijngehakt zonder zaadjes
2 rode puntpaprika’s, in reepjes
600 ml kokosmelk
500 g tomatenpassata
2 el Candico Ruwe Rietsuiker
2 lente-uitjes, in ringetjes
½ bos verse basilicum, grof gehakt (plus extra om te serveren)
½ bos koriander, grof gehakt (plus extra om te serveren)
½ tl zout
¼ tl zwarte peper
Scampi in romige kokos-limoensaus
Meng de scampi met het limoensap in een kom. Laat 15–20 minuten staan in de koelkast zodat de smaken intrekken.
Meng in een klein kommetje de Candico Ruwe Rietsuiker met de rasp van 1 limoen tot het lekker geurt.
Verhit de olijfolie in een ruime pan op middelhoog vuur. Fruit de rode uien 3-4 minuten tot ze glazig zijn. Voeg de chilipeper en knoflook toe en bak nog 1 minuut mee. Voeg de rode puntpaprika toe en bak 5 minuten tot deze wat zachter worden. Voeg vervolgens de kokosmelk en tomatenpassata toe. Roer de Candico Ruwe Rietsuiker met limoenrasp erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
Laat de saus op laag vuur 15-20 minuten zachtjes pruttelen tot deze wat ingekookt is en de smaken goed zijn samengekomen. Voeg de gemarineerde scampi toe aan de saus (inclusief het limoensap) en laat nog 3-4 minuten zachtjes garen tot ze mooi roze en gaar zijn. Roer de lente-uitjes, basilicum en koriander erdoor.
Serveer meteen met rijst, werk af met extra basilicum en koriander.
Scherm opgelicht houden
share
Krijg je bij onze recepten een glimlach en al een beetje voorpret, schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief voor nog veel meer heerlijke inspiratie.