Recept
Bereidingstijd
Kooktijd
Porties
600 gram grote garnalen, gepeld en ontdaan van darmkanaal
2 limoenen + extra om te serveren
30 g Candico Ruwe Rietsuiker
1 tl gerookte paprika
¼ tl chilipoeder
3 teentjes look, geperst
½ tl zout
¼ tl zwarte peper
30 ml zonnebloemolie
Verse koriander en aïoli voor het serveren
Steek de BBQ aan en laat deze op temperatuur komen.
Meng de Candico Ruwe Rietsuiker, sap van 2 limoenen, zeste van 1 limoen, geperste knoflook, gerookte paprika, chilipoeder, zout, zwarte peper en zonnebloemolie in een mengkom.
Voeg de gepelde garnalen toe aan de marinade en meng goed zodat ze volledig bedekt zijn. Laat de garnalen 30 minuten marineren.
Rijg de garnalen op de spiesjes en plaats ze op het BBQ-rooster. Gril de garnalenspiesjes 2 minuten aan elke kant, of tot de garnalen roze en ondoorzichtig zijn.
Garneer de garnalen met verse koriander en serveer ze met partjes limoen en aïoli.
Scherm opgelicht houden
share
Krijg je bij onze recepten een glimlach en al een beetje voorpret, schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief voor nog veel meer heerlijke inspiratie.