BBQ Zalm

Recept

Bereidingstijd

10 min

Kooktijd

8 min

Porties

+/- 4 pers

Ingrediënten

4 stukken zalmfilet (van ongeveer 200 g/stuk)

4 el zonnebloemolie

 

Voor de rub:

2 tl Candico Kandij Cassonade Bruin

4 tl gerookt paprikapoeder

1 tl zacht paprikapoeder

2 tl gemalen peper

1tl zout

2 tl lookpoeder

2 tl uigranulaat

Beschrijving

Steek de BBQ aan en laat deze op temperatuur komen.

Haal de zalm 30 minuten voor je deze gaat grillen uit de koelkast om deze op temperatuur te brengen.

Meng alle ingrediënten voor de rub door elkaar. Bestrijk de zalm langs beide zijden met zonnebloemolie en wrijf in met de kruidenrub.

Plaats de zalmfilets op het BBQ-rooster. Na 4 minuten draai je de zalmfilet om. Gebruik hiervoor een spatel en schuif deze in 1 vlotte beweging onder de zalm om deze mooi op te pakken en te draaien. Bak vervolgens de zalm ook 4 minuten aan de andere kant.

Tip: serveer met een slaatje, citroenpartjes en gebakken aardappelen.

Scherm opgelicht houden

share

Krijg je bij onze recepten een glimlach en al een beetje voorpret, schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief voor nog veel meer heerlijke inspiratie.