
Recept
Bereidingstijd
Kooktijd
Porties
Voor het deeg:
315 g bloem
170 g koude boter, in blokjes
1,5 tl appelazijn
5-6 el ijskoud water
Voor de vulling:
500 g pompoenpuree
200 ml room
3 eieren
150 g Candico Kandij Cassonade Blond
1 tl gemalen kaneel
1/4 tl gemalen gember
1/4 tl gemalen nootmuskaat
1/2 tl zout
Meng de bloem en koude boter in een keukenmachine tot het mengsel op grove broodkruimels lijkt. Voeg de appelazijn toe. Voeg vervolgens geleidelijk het ijskoude water toe en kneed het deeg snel tot een bal. Laat het deeg minstens 30 minuten in de koelkast rusten.
Meng de pompoenpuree, room, eieren, Candico Kandij Cassonade Blond, kaneel, gember, nootmuskaat en zout in een grote kom. Meng goed tot een glad mengsel.
Zet een beetje deeg apart. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven oppervlak. Bekleed een rechthoekige taartvorm met bakpapier (of vet deze in) en leg het deeg erin. Prik met een vork gaatjes in de bodem en giet het pompoenmengsel erin.
Bak de taart in een voorverwarmde oven van 190°C gedurende 50-55 minuten of tot de vulling stevig is. Laat de taart volledig afkoelen voor het serveren.
Rol het overgebleven deeg uit en snij kleine pompoentjes uit met een koekjesvorm. Bak deze apart op een bakplaat gedurende 20 minuten op 180°C. Gebruik ze om de taart te versieren.
Scherm opgelicht houden
share
Krijg je bij onze recepten een glimlach en al een beetje voorpret, schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief voor nog veel meer heerlijke inspiratie.