Recept
Bereidingstijd
Kooktijd
Porties
1 vel bladerdeeg
4 wortels
1 el boter
2 el Candico Kandij Cassonade Bruin
110 g groene aspergepunten
250 g ricotta
40 g Parmezaanse kaas
1 ei
¼ tl zout
¼ tl peper
Voor afwerking:
½ tl citroenschil, geraspt
5 takjes verse oregano
1 el microgroenten (microgreens)
3 eetbare viooltjes
Verwarm de oven voor op 200°C.
Schil de wortels en snij doormidden. Verhit de boter in een pan op middelhoog vuur. Voeg de wortels toe en bak een vijftal minuten tot ze zacht beginnen worden. Voeg vervolgens de Candico Kandij Cassonade Bruin toe en blijf roeren tot de wortels gekarameliseerd zijn. Haal van het vuur en zet opzij.
Blancheer de groene aspergepunten kort in kokend water, ongeveer 2 minuten. Haal uit de pan en stop direct in een kom met ijskoud water om het kookproces te stoppen. Laat ze na 1 minuut uitlekken.
Doe de ricotta, Parmezaanse kaas, ei, zout en peper in een kom en meng tot een glad mengsel.
Bekleed een ingevette taartvorm met het bladerdeeg en prik met een vork gaatjes in de bodem. Verdeel het ricottamengsel gelijkmatig over de bodem van het deeg. Schik de groene aspergepunten en gekarameliseerde wortels er bovenop. Bak de taart in de voorverwarmde oven gedurende 25-30 minuten of tot het bladerdeeg goudbruin is en de vulling stevig is. Haal de taart uit de oven en laat iets afkoelen voordat je deze aansnijdt.
Werk af met citroenschil, verse oregano, microgroenten en eetbare viooltjes.
Scherm opgelicht houden
share
Krijg je bij onze recepten een glimlach en al een beetje voorpret, schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief voor nog veel meer heerlijke inspiratie.