Rabarber crumble taart

Recept

Bereidingstijd

20min + 30min koeltijd

Kooktijd

40min

Porties

+/- 8 pers

Ingrediënten

Voor het deeg:

375 g bloem

60 g Candico Ruwe Rietsuiker

½ tl zout

190 g boter, in kleine blokjes

1 ei

15 ml ijskoud water

 

Voor de vulling:

500 g rabarber, in stukjes

2 el maizena

4 el Candico Ruwe Rietsuiker

Beschrijving

Meng de bloem, Candico Ruwe Rietsuiker en zout in een grote kom. Voeg de in kleine blokjes gesneden boter toe. Wrijf de boter met je vingers door het bloemmengsel of gebruik een keukenrobot tot zich grove kruimels vormen.

Voeg het ei en het ijskoude water toe aan het bloemmengsel en kneed tot een samenhangend deeg. Voeg eventueel meer water toe als het deeg te droog is. Wikkel in plasticfolie en laat 30 minuten rusten in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 180°C en vet een taartvorm van 24 cm diameter in.

Meng de rabarberstukjes met de maizena en de Candico Ruwe Rietsuiker in een kom.

Haal het deeg uit de koelkast en hou ⅓ opzij. Rol uit op een met bloem bestoven werkvlak tot een cirkel die iets groter is dan de bodem van de taartvorm. Leg het deeg in de taartvorm en druk zachtjes aan. Schep het rabarbermengsel in de taartvorm en verdeel gelijkmatig.

Verkruimel het resterende deel van het deeg en strooi dit gelijkmatig over de bovenkant van de rabarber.

Bak de taart in de voorverwarmde oven gedurende 40-45 minuten, of tot het deeg goudbruin is en de vulling bubbelt. Laat de taart iets afkoelen voordat je hem aansnijdt. Serveer warm of op kamertemperatuur, eventueel met een bolletje vanille-ijs of wat slagroom erbij. Geniet ervan!

Scherm opgelicht houden

share

Krijg je bij onze recepten een glimlach en al een beetje voorpret, schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief voor nog veel meer heerlijke inspiratie.