Driekoningentaart met hazelnootvulling

Recept

Bereidingstijd

15 min

Kooktijd

40 min

Porties

+/- 8 pers

Ingrediënten

2 vellen bladerdeeg (kant-en-klaar of zelfgemaakt)

140 g hazelnootmeel

140 g Candico Kandij Cassonade Blond

120 g zachte boter

2 eieren + 1 ei voor bestrijken

1 tl amandelextract

1 amandel of boon

Beschrijving

Meng het hazelnootmeel, de Candico Kandij Cassonade Blond, de zachte boter en het amandelextract goed door elkaar in een kom. Voeg de eieren één voor één toe en meng na elke toevoeging tot een gladde, smeuïge vulling. Doe deze in een spuitzak.

Snij uit de twee vellen bladerdeeg cirkels van ongeveer 26 cm diameter. Gebruik een bord of een springvorm als sjabloon voor een nette vorm. Leg één van de bladerdeegcirkels op de bakplaat bekleed met bakpapier. Spuit de hazelnootvulling in een gelijkmatige laag op het bladerdeeg, maar laat ongeveer 3 cm vrij langs de randen. Verstop de amandel of boon ergens in de vulling.

Klop 1 ei met een lepeltje water los. Bestrijk de randen van het onderste bladerdeegvel ermee. Dit zorgt ervoor dat de lagen goed aan elkaar plakken. Leg het tweede vel bladerdeeg erbovenop en druk de randen aan om de taart te sluiten. Gebruik het botte deel van een mes, lepel of vork om langs de rand van de taart kleine inkepingen te maken. Dit geeft de taart een decoratief uiterlijk. Snij daarna met een scherp mesje decoratieve inkepingen in de bovenste laag bladerdeeg.

Bestrijk de bovenkant van de taart met het resterende ei. Bak de taart eerst 15 minuten in de voorverwarmde oven op 185°C met hete lucht. Verlaag daarna de temperatuur naar 170°C en bak de taart nog 25 minuten, tot het bladerdeeg goudbruin en knapperig is. Laat de taart iets afkoelen voor het serveren.

Scherm opgelicht houden

share

Krijg je bij onze recepten een glimlach en al een beetje voorpret, schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief voor nog veel meer heerlijke inspiratie.