Recept
Bereidingstijd
Kooktijd
Porties
3 eieren
150 g Candico Kandij Cassonade Blond
Een snufje zout
1 tl vanille-extract
200 g pure chocolade, fijngehakt
330 ml opklopbare room
3 el bresiliennenootjes
1 el chocoladeschilfers
Doe de eieren en Candico Kandij Cassonade Blond in een hittebestendige kom. Plaats de kom boven een pan met sudderend water (au bain-marie), zorg ervoor dat de onderkant van de kom het water niet raakt. Klop constant tot het mengsel dikker wordt, ongeveer 6-8 minuten. Haal de kom van het vuur en zet met de bodem in een grotere kom gevuld met ijskoud water om snel af te koelen. Roer af en toe tot het mengsel volledig is afgekoeld.
Smelt de gehakte chocolade au bain-marie of in de magnetron en laat iets afkoelen. Voeg de gesmolten chocolade toe aan het eimengsel en vouw het onder elkaar. Voeg het zout en vanille-extract toe en meng kort samen.
Klop in een aparte kom de slagroom tot stijve pieken en vouw voorzichtig onder het eieren-chocolade mengsel.
Giet het mengsel in een met plasticfolie beklede cakevorm. Strijk de bovenkant glad en vries minimaal 6 uur of een nacht in tot het stevig is.
Haal de semifreddo uit de vriezer en laat een paar minuten op kamertemperatuur staan om iets zachter te worden. Stort op een mooie serveerschaal en verwijder de vershoudfolie.
Werk af met bresiliennenootjes en chocoladeschilfers. Snij in plakjes en serveer direct.
Scherm opgelicht houden
share
Krijg je bij onze recepten een glimlach en al een beetje voorpret, schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief voor nog veel meer heerlijke inspiratie.