
Recept
Bereidingstijd
Kooktijd
Porties
200 g pure chocolade
50 g boter, in blokjes
140 ml room
3 el Candico Kandij Cassonade Bruin
1 tl vanille-extract
Fijngemalen gevriesdroogde frambozen (voor de coating)
Hak de chocolade in kleine stukjes en doe deze in een hittebestendige kom.
Verhit de room met de Candico Kandij Cassonade Bruin in een steelpan op laag vuur tot de suiker volledig opgelost is. Voeg de boter en het vanille-extract toe. Verwarm tot het kookpunt maar laat niet koken. Giet het hete roommengsel over de gehakte chocolade. Laat 2-3 minuten staan en roer dan tot een gladde massa.
Laat het mengsel afkoelen tot kamertemperatuur. Dek af met vershoudfolie en zet vervolgens 2-3 uur in de koelkast, of totdat het stevig genoeg is om balletjes te vormen. Schep met een eetlepel porties van het mengsel en rol ze snel met je handen tot balletjes.
Rol de truffels door fijngemalen gevriesdroogde frambozen. Schud het teveel aan poeder van de truffels af. Leg de truffels in een luchtdichte doos en bewaar ze in de koelkast tot gebruik. Laat ze 5-10 minuten op kamertemperatuur komen voor het serveren.
Scherm opgelicht houden
share
Krijg je bij onze recepten een glimlach en al een beetje voorpret, schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief voor nog veel meer heerlijke inspiratie.