20 min
10 min
6 pers
60 g Candico Kandij Cassonade Blond + 1,5 tl voor aardbeien
4 eierdooiers
220 g donkere chocolade, in stukjes
500 ml room
10-12 aardbeien
1 tl balsamico azijn
Doe de eierdooiers en Candico Kandij Cassonade Blond in een kom en klop gedurende 3-4 minuten tot een licht en luchtig mengsel.
Warm 200 ml van de room op maar laat deze niet koken. Voeg het eierdooier-suiker mengsel aan de warme room toe en verwarm zachtjes op laag vuur tot het mengsel dik wordt, dit duurt ongeveer 8-10 minuten. Voeg de chocolade toe en meng tot alles opgelost is. Laat 30 minuten afkoelen. Roer wel na 15 minuten even door.
Klop 300 ml koude room op en roer er het chocolademengsel doorheen met een pottenlikker. Doe de chocolade mousse in glazen of kommetjes en laat 3 uur in de koelkast opstijven.
Snij het kroontje van de aardbeien en halveer ze. Doe ze in een kommetje met Candico Kandij Cassonade Blond en balsamicoazijn. Meng samen en laat 5-10 minuten staan totdat de suiker opgelost is.
Verdeel de aardbeien over de glazen met chocolademousse en serveer.