Recept
Bereidingstijd
Kooktijd
Porties
100 g boter
50 g Candico Ruwe Rietsuiker
75 g Candico Kandij Cassonade Blond
1 ei – 1/2 tl vanilla extract
5 g bakpoeder
1/2 tl natriumbicarbonaat
185 g bloem
Snufje zout
150 chocolade chips donker
Smelt de boter in een pan op laag vuur. Blijf roeren tot de boter lichtbruin begint te worden en er een nootachtige geur vrijkomt. Haal de boter onmiddellijk van het vuur zodra deze bruin begint te worden en giet over in een kom om te voorkomen dat deze verbrandt. Laat de bruine boter ongeveer 10 minuten afkoelen voordat je de suikers toevoegt.
Meng de gesmolten boter, Candico Ruwe Rietsuiker en Kandij Cassonade Blond in een kom tot een glad mengsel. Voeg het ei toe en meng gedurende 30 seconden. Voeg vanille-extract, bakpoeder, natriumbicarbonaat, bloem en zout toe en meng tot een zacht deeg ontstaat. Roer de chocolade chips door het deeg tot ze gelijkmatig verdeeld zijn.
Dek af met plasticfolie en laat minstens 30 minuten in de koelkast rusten.
Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Gebruik een ijsschep om het deeg in 10 gelijke porties op de bakplaat te scheppen (of maak 10 bolletjes van het deeg). Bak de koekjes in het midden van de oven gedurende 12 minuten. Haal de koekjes uit de oven. Ze zullen nog zacht zijn, maar dat is precies zoals we willen, zo blijven ze heerlijk chewy. Laat de koekjes afkoelen op de bakplaat gedurende 15 minuten voordat je ze overbrengt naar een rooster om volledig af te koelen.
Scherm opgelicht houden
share
Krijg je bij onze recepten een glimlach en al een beetje voorpret, schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief voor nog veel meer heerlijke inspiratie.