Recept
Bereidingstijd
Kooktijd
Porties
400 g bloem, gezeefd
2,5 theelepel bakpoeder
¼ theelepel zout
2 theelepel speculaaskruiden
300 g koude boter
250 g Candico Kandij Cassonade Bruin
Meng de bloem met het bakpoeder, de speculaaskruiden en het zout.
Voeg daarna de kandij cassonade bruin en boter toe. Kneed tot een soepel deeg en laat vervolgens een nacht in de ijskast staan, op deze manier geven de kruiden smaak aan het deeg.
Haal het deeg uit de ijskast en laat 1 uur op temperatuur komen. Om speculaas koekjes te maken, druk je stukjes deeg in een met bloem bestuifde speculaasplank. Als je geen speculaasplank hebt, kan je het deeg uitrollen en koekjesvormen uitsnijden.
Bak de koekjes gedurende 15 minuten in een op 175 graden voorverwarmde oven. Laat afkoelen.
Scherm opgelicht houden
share
Krijg je bij onze recepten een glimlach en al een beetje voorpret, schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief voor nog veel meer heerlijke inspiratie.