Recept: Speculaas

BEREIDINGSTIJD

30 min

KOOKTIJD

10-30 min

PORTIES

voor 48 koekjes

Ingrediënten

400 g bloem

2,5 theelepel bakpoeder

1,5 theelepel speculaaskruiden

200 g boter

250 g Bruine Cassonadesuiker

75 g amandelsnippers

Beschrijving

Meng en zeef de bloem met het bakpoeder, de speculaaskruiden en het zout.

Voeg daarna de bruine cassonadesuiker en de (koude) boter toe.

Kneed tot een soepel deegje en laat dat vervolgens een nacht staan. Op deze manier trekt de geur van de kruiden in het deeg.

Als je een speculaasplank hebt, kan je die met meel bestuiven en er stukjes deeg indrukken. Anders kan je het deeg uitrollen en koekjes snijden.

Koekjes op een beboterd bakblik met amandelsnippers bestuiven.

Dan in een matig warme oven (160 graden) bruin en gaar bakken.