Recept
Bereidingstijd
Kooktijd
Porties
120 g boter, zacht
110 g Candico Kandij Cassonade Bruin
115 g Candico Kandijsiroop Donker
1 ei
370 g bloem, gezeefd
½ tl bakpoeder
1 tl gemalen gember
1 tl gemalen kaneel
½ tl gemalen nootmuskaat
½ tl gemalen kruidnagel
¼ tl zout
Doe de zachte boter en de Candico Kandij Cassonade Bruin in een kom van een keukenrobot en klop tot het licht en luchtig is. Voeg de Candico Kandijsiroop Donker en een ei toe en mix tot ze gemengd zijn.
Meng de gezeefde bloem, bakpoeder, kruiden en zout en voeg geleidelijk toe aan de natte ingrediënten. Meng tot een soepel deeg.
Maak een platte schijf van het deeg, verpak het in vershoudfolie en laat ten minste 1 uur in de koelkast rusten.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Rol het deeg uit op een licht met bloem bestoven oppervlak tot 4 mm dik. Snij ronde gingerbread koekjes uit en stempel ze met een koekjesstempel (of snij een gewenste vorm uit).
Plaats de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak gedurende 12-14 minuten tot ze knapperig zijn. Laat ze 10 minuten op de bakplaat rusten. Laat de koekjes daarna volledig afkoelen op een koelrek.
Scherm opgelicht houden
share
Krijg je bij onze recepten een glimlach en al een beetje voorpret, schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief voor nog veel meer heerlijke inspiratie.