Meringues

Recept

Bereidingstijd

15 min

Kooktijd

2 u

Porties

+/- 10 grote meringues

Ingrediënten

Eiwit van 3 eieren, op kamertemperatuur
¼ tl wijnsteenbakpoeder
175 g Candico Kandij Cassonade Blond

Beschrijving

Verwarm de oven voor op 90°C.

Zorg ervoor dat de kom en garde van de mixer schoon en vetvrij zijn. Doe de eiwitten in een kom van een mixer. Voeg wijnsteenbakpoeder toe en klop op medium snelheid tot de eiwitten schuimig worden.

Verhoog de snelheid en voeg beetje bij beetje de Candico Kandij Cassonade Blond toe. Voeg slechts een kleine lepel per keer toe en wacht tot het is opgenomen voordat je meer toevoegt. Laat nog ongeveer 5-7 minuten kloppen tot de meringue stevig en glanzend is. Tegen die tijd zal de suiker bijna volledig opgelost zijn. Als je meringue er nog steeds korrelig uitziet en aanvoelt, blijf het verder kloppen.

Doe de meringue in een spuitzak met een ronde spuitmond. Bekleed een bakplaat met bakpapier en spuit hierop grote ronde meringues.

Bak de meringues in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 2 uur of tot ze stevig aanvoelen en makkelijk van het bakpapier loslaten. Zet de oven uit en laat de meringues volledig afkoelen in de oven met de deur op een kier. Dit helpt om ze langzaam af te laten koelen en voorkomt dat ze inzakken. Koel de meringues volledig af. De perfecte meringues zijn zacht en chewy van binnen en knapperig van buiten.

Serveertip: serveer met opgeklopte room en geroosterde druiven.

share:

Krijg je bij onze recepten een glimlach en al een beetje voorpret, schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief voor nog veel meer heerlijke inspiratie.