Karamel met Kandij Cassonade Blond

Recept

Bereidingstijd

10 min

Kooktijd

15 min

Porties

Ingrediënten

130 g Candico Kandij Cassonade Blond

110 g boter van goede kwaliteit

120 ml room, warm

Beschrijving

Plaats de boter in een pan met een dikke bodem. Laat de boter smelten op matig laag vuur. Voeg, zodra de boter bijna gesmolten is, de helft van de Candico Kandij Cassonade Blond toe en meng met behulp van een siliconen spatel. Voeg de overgebleven suiker toe en blijf roeren. Breng het geheel zachtjes aan de kook op middelhoog vuur en blijf constant roeren totdat de suiker volledig is gesmolten (je voelt geen korrels meer) en de suiker een diep amberkleurige tint heeft gekregen.

Haal de pan van het vuur en voeg onmiddellijk de warme room toe. Klop de room snel door de karamel met behulp van een garde. Wees voorzichtig, want de karamel zal flink borrelen wanneer je de room toevoegt. Mix tot een gladde karamel.

Optioneel: als je karamel klaar is kan je zout toevoegen indien je gezouten karamel wenst te maken. Je kan ook vanille extract toevoegen voor een subtiele vanillesmaak.

Je kunt de karamel direct gebruiken of laten afkoelen en in de koelkast bewaren (de karamel kan 2 weken in de koelkast bewaard worden in een schone, afgesloten pot). In de koelkast zal de karamel stijver worden; om hem losser te maken, verwarm de gewenste hoeveelheid karamel in een pan of in de magnetron.

share:

Krijg je bij onze recepten een glimlach en al een beetje voorpret, schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief voor nog veel meer heerlijke inspiratie.