
Recept
Bereidingstijd
Kooktijd
Porties
1,5 l water
1,5 l azijn
30 g Candico Ruwe Rietsuiker Bio
60 g zout
Voor ingemaakte rode ui:
2 rode uien, gepeld en in dunne ringen gesneden
4 takjes verse tijm
1 tl zwarte peperbollen
Voor ingemaakte rode bietjes:
3-4 rode bietjes, gestoomd of geroosterd en gepeld
2 teentjes knoflook, in dunne schijfjes
4 takjes verse tijm
Voor ingemaakte wortelen:
3 wortelen, geschild en in de lengte in vier gesneden
1 tl zwarte peperbollen
1 tl mosterdzaad
1 tl komijnzaad
Voor ingemaakte komkommers:
8 snackkomkommers, in de lengte gehalveerd
4 takjes verse dille
1 tl mosterdzaad
Breng in een pan het water en de azijn aan de kook. Voeg de Candico Ruwe Rietsuiker Bio en het zout toe. Roer tot de suiker en het zout volledig zijn opgelost.
Doe de groenten in de glazen potten en voeg de kruiden en specerijen toe, afhankelijk van de groenten in de pot (zoals in de ingrediënten aangegeven). Giet het hete azijnmengsel over de groenten in de potten en zorg daarbij dat de groenten volledig bedekt zijn. Sluit de potten goed af met een deksel.
Laat even afkoelen en zet de potten daarna in de koelkast. Laat de groenten minimaal 24 uur intrekken; hoe langer je ze laat staan, hoe sterker de smaak.
Scherm opgelicht houden
share
Krijg je bij onze recepten een glimlach en al een beetje voorpret, schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief voor nog veel meer heerlijke inspiratie.