Recept
Bereidingstijd
Kooktijd
Porties
12 ronde rijstpapiervellen
½ komkommer, in lange reepjes en zaadlijsten verwijderd
1 rode puntpaprika, in lange reepjes
125 g geraspte wortelen
300 g tofu, in lange staafjes
Enkele takjes verse munt
125 g rijstvermicelli
2 el zwarte sesamzaadjes
Voor de tofumarinade:
2 el sojasaus
1 el sesamolie
1 el limoensap
1 el Candico Kandijsiroop Zacht
2,5 cm verse gember, fijngeraspt
Voor de dipsaus:
60 ml vissaus
2 el limoensap
2 tl rijstazijn
3 el Candico Kandijsiroop Zacht
Meng alle ingrediënten voor de tofumarinade goed door elkaar en giet over de tofustaafjes. Dek af en laat minstens een half uur marineren in de koelkast.
Meng alle ingrediënten voor de dipsaus en zet opzij.
Breng een kookpot met water aan de kook. Schakel het vuur uit zodra het kookpunt bereikt is. Week de noedels in het hete water tot ze gaar zijn, ongeveer 3-4 minuten. Spoel onmiddellijk af met koud water tot ze volledig afgekoeld zijn.
Verwarm een grote pan met water tot dit goed warm is maar niet heet. Week een rijstpapiervel kort in het warme water tot het soepel is en plaats het daarna op een plank. Leg een beetje van de noedels aan de onderkant van het rijstvel, gevolgd door een staafje tofu, komkommer, paprika en wortelen. Vouw de onderkant van het rijstvel 1 maal over deze ingrediënten en vouw daarna ook beide zijkanten dicht. Leg enkele muntblaadjes op het bovenste deel van het rijstvel en rol het lenterolletje verder dicht. Besprenkel met zwarte sesamzaadjes en serveer met de dipsaus.
Scherm opgelicht houden
share
Krijg je bij onze recepten een glimlach en al een beetje voorpret, schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief voor nog veel meer heerlijke inspiratie.