Gekarameliseerd witloof

Recept

Bereidingstijd

5 min

Kooktijd

10 min

Porties

5 pers.

Ingrediënten

800 g witloof

2 el boter

2 el water

1/2 tl peper

¼ tl zout

2 tl Candico Kandij Cassonade Blond

Beschrijving

Verwijder de buitenste blaadjes en halveer het witloof in de lengte. Grotere witloofstronken kan je in kwartjes snijden.

Smelt de boter in een grote kookpot of pan. Bak het witloof aan beide kanten op middelhoog vuur tot het goudbruin wordt. Zorg dat het witloof de bodem van de pan raakt, verdeel het eventueel over 2 pannen. Voeg het water toe en kook verder onder gesloten deksel tot het gaar is.

Zet het vuur hoog wanneer het witloof gaar en zacht is, en voeg de suiker toe. Laat dit gedurende 2-3 minuten karameliseren. Breng op smaak met peper en zout. Serveer meteen.

share:

Krijg je bij onze recepten een glimlach en al een beetje voorpret, schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief voor nog veel meer heerlijke inspiratie.