
Recept
Bereidingstijd
Kooktijd
Porties
8 wortels
100 g kikkererwten uit blik
3 el olijfolie
1 el Candico Kandijsiroop Donker
1 tl gerookt paprikapoeder
1 tl komijnpoeder
½ el harissa
150 g Griekse yoghurt
50 g feta
1 el citroensap
Zout en peper naar smaak
Verse peterselie
1 el granaatappelpitjes
Gekarameliseerde wortels en kikkererwten met yoghurt-fetadip
Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de wortels en snij ze doormidden. Spoel de kikkererwten af en dep ze goed droog.
Meng de olijfolie, Candico Kandijsiroop Donker, gerookt paprikapoeder, komijnpoeder, harissa, zout en peper in een kom. Meng de wortels en kikkererwten met dit mengsel. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat.
Rooster gedurende 30 minuten, of tot de wortels zacht en gekarameliseerd zijn en de kikkererwten knapperig. Schep halverwege om.
Meng ondertussen de yoghurt, feta, citroensap, zout en peper in een kom tot een gladde saus. Verdeel de yoghurt-fetadip over 2 borden en leg de geroosterde wortels en kikkererwten erop. Garneer met verse peterselie en granaatappelpitjes.
Scherm opgelicht houden
share
Krijg je bij onze recepten een glimlach en al een beetje voorpret, schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief voor nog veel meer heerlijke inspiratie.