Pasta met gekarameliseerde ui

Recept

Bereidingstijd

10min

Kooktijd

45min

Porties

2 pers

Ingrediënten

200 g fettuccine of andere pasta van goede kwaliteit

3 el olijfolie

3 middelgrote uien

2 tl balsamico azijn

1 el Candico Kandij Cassonade Bruin

60 g boter

80 ml kookwater van de pasta

½ tl versgemalen peper

¼ tl (gerookte) zout

1 tl tijmblaadjes

2 el versgeraspte Parmezaanse kaas

Beschrijving

Pel de uien en snij in halve ringen.

Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de gesneden uien toe en laat op laag vuur langzaam karamelliseren gedurende ongeveer 40 minuten. Roer regelmatig en kook tot ze zacht en goudbruin zijn. Voeg de balsamico azijn en de Candico Kandij Cassonade Bruin toe en kook nog 5 minuten.

Kook ondertussen de fettuccine volgens de aanwijzingen op de verpakking in een grote pan met kokend water en wat zout. Voordat je de pasta afgiet, hou je 80 ml van het kookwater opzij.

Haal de uien uit de pan en doe er de boter in. Laat de boter smelten. Voeg peper, zout en het kookwater van de pasta toe. Breng aan de kook en laat 5-7 minuten sudderen, tot de saus iets is ingedikt.

Doe de gekookte pasta in de pan. Meng goed door elkaar en voeg de gekarameliseerde uien toe. Meng opnieuw en breng op smaak met extra versgemalen peper en zout indien nodig.

Werk af met verse tijmblaadjes. Bestrooi de pasta voor het serveren met versgeraspte Parmezaanse kaas.

share:

Krijg je bij onze recepten een glimlach en al een beetje voorpret, schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief voor nog veel meer heerlijke inspiratie.