Recept
Bereidingstijd
Kooktijd
Porties
400 g blauwe bessen
100 g Candico Kandij Cassonade Blond
3 eieren
250 ml volle melk
100 ml slagroom
100 g bloem
Sap van ½ citroen
Zeste van 1 bio citroen
1 tl vanille-extract
Snufje zout
Boter (voor het invetten van de vorm)
Poedersuiker (optioneel, voor bestrooiing)
Verse munt (optioneel, voor versiering)
Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een ovenschaal of een gietijzeren pan (ongeveer 24 cm) in met boter.
Verdeel de blauwe bessen gelijkmatig over de ingevette bodem. Verdeel de zeste van citroen hierover.
Klop in een grote kom de eieren los met de Candico Kandij Cassonade Blond. Voeg de melk, slagroom, citroensap, vanille-extract en een snufje zout toe en meng goed. Zeef de bloem en voeg deze geleidelijk toe aan het mengsel, terwijl je blijft roeren om klontjes te voorkomen. Zijn er toch nog klontjes? Dan kun je het beslag nog zeven.
Giet het beslag over de blauwe bessen in de ovenschaal. Bak de clafoutis ongeveer 35-40 minuten in de voorverwarmde oven, tot hij stevig is. Laat iets afkoelen en bestuif met poedersuiker voor het serveren. Werk af met verse munt.
Scherm opgelicht houden
share
Krijg je bij onze recepten een glimlach en al een beetje voorpret, schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief voor nog veel meer heerlijke inspiratie.