Chutney van appel en rode ui

Recept

Bereidingstijd

10 min

Kooktijd

60 min

Porties

+/- 2 potjes van 230 ml

Ingrediënten

4 appels

2 rode uien

200 g Candico Kandij Cassonade Bruin

240 ml appelazijn

1/2 tl gemalen gember

1/2 tl gemalen kaneel

1/4 tl gemalen kruidnagel

1/2 tl gemalen nootmuskaat

1/2 tl zout

Beschrijving

Schil de appels en snij ze in kleine stukjes. Pel de rode ui en snij deze fijn. Doe de appelstukjes, fijngehakte ui, Candico Kandij Cassonade Donker en appelazijn in een kookpot met dikke bodem. Voeg de gemalen gember, kaneel, kruidnagel, nootmuskaat en zout toe en meng alles goed samen.

Plaats de kookpot op middelhoog vuur en breng het mengsel aan de kook. Verlaag het vuur en laat ongeveer 45-60 minuten sudderen, of tot de chutney ingedikt is en de appels en uien zacht zijn. Roer af en toe om aanbakken te voorkomen. Laat volledig afkoelen en bewaar vervolgens in een luchtdichte pot of container in de koelkast.

Scherm opgelicht houden

share

Krijg je bij onze recepten een glimlach en al een beetje voorpret, schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief voor nog veel meer heerlijke inspiratie.