Recept
Bereidingstijd
Kooktijd
Porties
1,5 kg appels
2 eetlepels Candico Kandijsiroop Zacht
20 g boter
1 kaneelstokje
150 ml water
Sap van ½ citroen
Was en schil de appels. Verwijder klokhuis en snijd in blokjes. Doe de appels in een stoofpan met een dikke bodem. Voeg de kandijsiroop zacht, water en boter toe. Doe het kaneelstokje erbij en breng alles aan de kook.
Sluit de stoofpot af met de deksel en laat 15 minuten zachtjes sudderen. Voeg citroensap toe en laat nog 30 minuten zonder deksel sudderen totdat de appels zacht zijn. Roer af en toe even door.
Haal het kaneelstokje eruit en serveer warm of bewaar maximum 3 dagen in een afgesloten bewaarbakje in de koelkast.
*TIP: Heb je liever een gladde appelmoes? Gebruik hiervoor een aardappelstamper of staafmixer.
Scherm opgelicht houden
share
Krijg je bij onze recepten een glimlach en al een beetje voorpret, schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief voor nog veel meer heerlijke inspiratie.