Recept
Bereidingstijd
Kooktijd
Porties
45 g Candico Cassonade Kandij Bruin
2 el Candico Kandijsiroop Donker
115 ml lichte sojasaus
1 el rijstazijn
1 tl sesamolie
2 grote lookteentjes, geperst
2 tl geraspte verse gember
3 tl maïzena
60 ml water
Doe de Candico Cassonade Kandij Bruin, Candico Kandijsiroop Donker, lichte sojasaus, rijstazijn, geperste knoflook en geraspte gember in een kleine pan. Verhit op laag vuur en laat 3 minuten sudderen tot de suiker volledig is opgelost. Roer af en toe.
Meng de maïzena met het water in een klein kommetje. Zorg ervoor dat er geen klonters zijn. Voeg dit mengsel toe aan de pan en roer voortdurend tot de saus begint in te dikken (ongeveer 2-3 minuten). Haal de pan van het vuur en voeg de sesamolie toe aan de saus. Roer de goed door.
Gebruik meteen of bewaar tot 1 week in de koelkast in een luchtdichte vershouddoos.
Scherm opgelicht houden
share
Krijg je bij onze recepten een glimlach en al een beetje voorpret, schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief voor nog veel meer heerlijke inspiratie.