Recept
Bereidingstijd
Kooktijd
Porties
2 el olijfolie
2 uien
2 grote teentjes look
230 g ketchup
70 g Candico Kandij Cassonade Blond
2 el witte wijnazijn
2 el Worcestersaus
1 el Dijon mosterd
1.5 tl gerookte paprika
¼ tl peper
¼ tl zout
Pel de uien en snij in halve ringen.
Verhit de olijfolie in een grote sauspan op laag vuur. Voeg de uien toe en bak gedurende 30-35 minuten tot ze gekarameliseerd en goudbruin zijn. Roer de uien regelmatig tijdens het bakken.
Pel en pers de lookteentjes. Voeg toe aan de sauspan en bak nog 1-2 minuten mee. Voeg de ketchup, Candico Kandij Cassonade Blond, witte wijnazijn, Worcestersaus, Dijon mosterd, gerookte paprika, zout en peper toe. Roer goed om en laat de saus op laag vuur sudderen gedurende ongeveer 20 minuten. Roer af en toe om aanbakken te voorkomen.
Haal de saus van het vuur zodra deze de gewenste dikte heeft bereikt en laat een beetje afkoelen. Gebruik onmiddellijk of bewaar in een afgesloten potje in de koelkast. Deze saus smaakt lekker met gegrild vlees of gevogelte, burgers, balletjes of als dipsaus.
Scherm opgelicht houden
share
Krijg je bij onze recepten een glimlach en al een beetje voorpret, schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief voor nog veel meer heerlijke inspiratie.