Recept
Bereidingstijd
Kooktijd
Porties
3 el olijfolie
2 zoete uien, in stukjes gesneden
6 teentjes knoflook, uitgeperst
3 oranje paprika’s, in stukjes gesneden
650 g varkens-rundsgehakt
800 g tomatenstukjes uit blik
1 el zout
1 tl peper
1 el gerookt paprikapoeder
2 el Candico Kandij Cassonade Bruin
⅛ tl chilipoeder (of naar smaak)
500 g rode kidneybonen uit blik, uitgelekt
Verhit 2 el olijfolie op middelhoog vuur in een gietijzeren kookpot en bak de stukjes ui en paprika, ongeveer 10 minuten, tot ze glazig en zacht zijn. Voeg de look toe en laat 2 minuten meebakken. Bak ondertussen in een pan met de resterende olijfolie het gehakt rul. Voeg het gehakt toe aan de groenten samen met de tomaatstukjes en voeg alle kruiden en de Candico Kandij Cassonade Bruin toe. Meng goed door elkaar, sluit af met een deksel en kook 45 minuten in een op 200°C voorverwarmde oven.
Haal de kookpot uit de oven en voeg de kidneybonen toe. Meng goed door elkaar en laat 5 minuten rusten.
Serveertip: Serveer met rijst, tortilla chips, zure room, koriander, lente-uitjes en limoen.
Scherm opgelicht houden
share
Krijg je bij onze recepten een glimlach en al een beetje voorpret, schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief voor nog veel meer heerlijke inspiratie.