Recept
Bereidingstijd
Kooktijd
Porties
1,4 kg stoofvlees, in blokjes gesneden
4 eetlepels olijfolie
2 uien, gehakt
4 wortelen, in plakjes gesneden
6 teentjes knoflook, fijngehakt
4 eetlepels bloem
450 ml rode wijn
500 ml runderbouillon
2 eetlepels tomatenpuree
60 g Candico Kandijsiroop Donker
4 takjes rozemarijn
200 g verse veenbessen
1 theelepel zout
½ theelepel peper
Verhit de olijfolie in een grote gietijzeren braadpan. Bak het stoofvlees aan alle kanten bruin op hoog vuur. Haal het vlees uit de pan en zet opzij.
Zet het vuur lager. Fruit in dezelfde pan de ui, wortelen en knoflook tot ze glazig zijn. Strooi de bloem over de groenten en roer goed door. Giet rode wijn in de pan en schraap de bodem van de pan om de aanbaksels los te maken. Voeg runderbouillon, tomatenpuree, Candico Kandijsiroop Donker, zout en peper toe en roer goed door.
Doe het gebakken vlees terug in de pan. Voeg de rozemarijn en veenbessen toe. Sluit de braadpan met het deksel en bak in de voorverwarmde oven op 160 °C gedurende 1u30 – 2u, of tot het vlees mals is.
Haal uit de oven. Breng op smaak met peper en zout. Pas de kruiding aan indien nodig en serveer bijvoorbeeld met zoete aardappelpuree.
Scherm opgelicht houden
share
Krijg je bij onze recepten een glimlach en al een beetje voorpret, schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief voor nog veel meer heerlijke inspiratie.