Recept
Bereidingstijd
Kooktijd
Porties
2 kg varkensribben
60 g zout
60 g Candico Kandij Cassonade Bruin
60 g gerookt paprikapoeder
1 el gemalen zwarte peper
1 el uigranulaat
1 el lookpoeder
120 g barbecuesaus
Verwarm de oven voor op 150°C.
Verwijder het vlies aan de achterkant van de ribben. Dit kun je doen door een mes onder het vlies te schuiven en het dan voorzichtig met je vingers los te trekken.
Om de rub te maken: doe zout, Candico Kandij Cassonade Bruin, gerookt paprikapoeder, zwarte peper, uigranulaat en lookpoeder in een kom en meng samen.
Leg de ribben op een schoon werkoppervlak. Wrijf de ribben aan beide zijden royaal in met de rub, zorg ervoor dat de kruiden gelijkmatig verdeeld zijn.
Leg een stuk aluminiumfolie op een bakplaat. Leg een stuk ribben erop en wikkel ze strak in de folie, zodat er geen lucht kan ontsnappen. Herhaal dit tot alle ribben zijn ingepakt. Plaats in de voorverwarmde oven en bak gedurende 3 uur.
Haal de ribben na 3 uur uit de oven en open de folie. Bestrijk de ribben met je favoriete barbecuesaus en plaats ze onbedekt terug in de oven onder de grill voor 5 minuten, of tot de saus begint te karameliseren en een mooie glans heeft.
Scherm opgelicht houden
share
Krijg je bij onze recepten een glimlach en al een beetje voorpret, schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief voor nog veel meer heerlijke inspiratie.